logo

Vestits i maces

Vestits i maces dels Diables de les Borges Blanques durant les diferents èpoques de la seva història.

0

Anys d'experiència

realitzant Correfocs.
0

Més de 150

correfocs realitzats.
0

Pobles i ciutats

ens han fet confiança.

Vestits

1a Època 1988-1995

2a Època 1996-2006

3a Època 2007-2017

4a Època 2018-20XX

beforeafter
beforeafter
beforeafter
beforeafter

Granota de mecànic, tintada negra, amb faixa vermella i careta d'un diable feta de paper de diari i cola blanca.

Tela blanca amb rajos, calaveres... i altres dibuixos brodats, tots ells inspirant en els vestits de diables tradiconal del camp de Tarragona. Alguns d'ells, portaven cascabells cosits. L'interior de les banyes, son els tubs sobrants dels fils utilitzats en la costura dels vestits.

Tela blanca amb flames que sorgeixen de les extremitats i altres dibuixos, tots ells pintats.

Tela blanca amb un acabat en rivet vermell en totes les vores. Algun d'ells, tenen una cua amb relleu, entortolligada a una cama.

Maces

1a Època 1988-1995(?)

2a Època 1996-2017

3a Època 2018-201?

Branca de fusta pintada en vermell amb una llauna de refresc amb pedres a dins per fer soroll a la part superior juntament amb tres varilles d'acer. S'utilitzava taps d'ampolla per evitar que les carretilles sortissin.

Pal de fusta tornejat pintat, a la part superior, una pinça de ferro d'aguantar borrasses per collir olives, amb un forat, per facilitat que giri un cop subjectada la carretilla, sobre una base de ferro circular o sense segons la forca.

Maça clàssica tornejada amb un barrilet a la part superior i tres varilles d'acer. Pintada amb una patró basat en vestits de diables del segle passat.

Fotos de la primera sortida dels Diables de les Borges Blanques, la VI Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs (Festa Major 1988).